» Sitemap

Nyhedsbrev

Følg med i hvad der rør sig i den digitale verden.

Tilmeld
 
 


SMS billet til FynBus

Danmarks første mobile billetteringssystem

 

Mobilbetaling i busserne

Fynbus lancerede i januar 2008, i samarbejde med TDC og Kofoed & Co, et helt nyt billetteringssystem i Danmark, hvor det blev muligt at købe busbilletten til de fynske busser via mobiltelefonen. Projektet blev til med støtte fra EU's Mobilisfond.

 

Baggrunden for projektet var at styrke den kollektive trafik ved at skabe en løsning, som gjorde bussen til et nemt alternativ for de fynske passagerer. "Vi vil gerne have det er nemt og enkelt at bruge vores bussystem. Det skal være enkelt at få trafikinformation og meget nemt at købe en billet," siger Martin Krogh fra Fynbus´s presseafdeling. Ved at lade buspassagerer købe billetter over mobiltelefonen har Fynbus således gjort det nemmere for passagerer, der ikke længere skal bekymre sig om småmønter og vekselpenge, mens det letter chaufførernes arbejde, da billetten er købt inden påstigning i bussen. Betaling for billetten klares således over passagerens telefonregning. Via Fynbus' hjemmeside kan kunderne logge sig ind og tjekke deres forbrug af busbilletter.


SMS-billetten - et pilotprojekt

SMS-billetten kører i første omgang som et pilotprojekt i et år, men allerede 6 måneder efter lanceringen af den nye billetform, sælges der dobbelt så mange billetter i forhold til de mål, Fynbus havde sat som mål i januar. "Der bliver solgt mange flere SMS-billetter, end vi i vores vildeste fantasi havde forestillet os", udtaler Martin Krogh.

 

 

Set i medierne

SMS-billetten blev omtalt i Go'Morgen Danmark og TV2 Nyhederne kl. 19.00, for at kunne se klippene skal du have et login til TV2 Sputnik. Søg på d. 29. januar og "SMS-rabat til buspassagerer"

 

 

 
1. Send SMS


Før bussen kommer, sendes en SMS til 1948 med den rute der ønskes.

2. Modtag billet


Kunden modtager en bekræftelses sms, og derefter sin billet.

3. Begynd rejsen


Kunden viser sin billet til chaufføren og begynder sin rejse.